Psikolog Randevu

Psikolog Randevu almak için lütfen formu doldurun.

Ücretsiz Psikolog

Ücretsiz Psikolog Desteği

Psikolojik hizmet almakta bir sakınca yoktur. İnsanları etkileyen duygu, düşünce ve davranışlar hakkında konuşmak için de destek  aranabilir. Bununla birlikte, destek taleplerinin çoğu, akıl sağlığı sorunları kaçınılmaz hale geldiğinde gelir. Bu belirtiler kişinin kendisini veya çevresindekileri rahatsız edebilir ve bunları fark edip bir uzmana bildirebilir.
Bazı insanlar ruh sağlığı hizmetlerinden destek almaya çok istekliyken, diğerleri ihtiyacı görmezden geliyor. Koşullar ne olursa olsun, kişinin psikolojik destek almaya istekli olması tedaviyi olumlu yönde etkileyebilir. Depresyon, kaygı, fobiler, mani, dikkat eksikliği bozukluğu, travma, yas ve boşanma gibi psikolojik sorunlar için profesyonel yardım aranır. Ancak psikolojik destek gerektiren sorunların çoğu erken müdahale ile önlenebilir. Eğitim, kariyer geliştirme, iletişim ve sosyal beceriler alanlarında da psikolojik hizmetler sunulmaktadır.
Psikolojik desteğin önemli bir kavramı da psikoterapidir. Psikoterapi kelimesi eski Yunancadan gelmektedir. Ruh, ruh, nefes anlamına gelen psyche ve şifa ve şifa anlamına gelen terepa kelimelerinden oluşur. Psikoterapi, terapist-hasta ilişkisine dayanan bir tedavi yöntemidir.
Psikoterapi, çeşitli akıl hastalıklarını ve duygusal zorlukları tedavi etmek için kullanılır. Psikoterapinin amacı, rahatsız edici semptomları kontrol etmek veya ortadan kaldırmaktır. Amaç hastayı daha fonksiyonel hale getirmektir. Ancak psikoterapi aynı zamanda dengeli, sağlıklı hissetmenin ve anlamlı bir hayat yaşamanın bir yoludur.
Günümüzde insanlar daha bilinçli  ve kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Bu nedenle psikolojik destek, insanların ruh sağlığı sorunlarıyla baş ederken başvurdukları bir yöntem haline gelmiştir. Günümüzde artan sağlık sorunları, biyolojik ve fizyolojik değişimler, şehir yaşamının getirdiği stres ve hastalıklar, aile bağlarının zayıflaması gibi sorunlar yaşanmaktadır. Bu nedenle psikolojik desteğe olan ihtiyaç  artmaktadır.
Psikoloğa gitmek günümüz Türkiye'sinde oldukça lüks görünüyor ama maalesef psikolog vizite ücreti (tedavi ücreti) çoğumuzun karşılayabileceği düzeyde değil. Bu yüzden psikoloğa parasının yetmeyeceğini düşünen herkes ücretsiz psikolog ya da ücretsiz psikoterapi soruları aramaya başlar.
Ücretsiz psikolojik destek almaya çalışırken, dikkat edilmesi gereken uzman nasıl seçilir, bunlardan bahsedelim, öncelikle destek alacağınız psikoloğun becerilerini öğrenmeniz gerekiyor.
Destek aldığınız uzmanın 4 yıllık eğitim ve diploma sahibi olması gerekmektedir. İnternetten araştırma yaptığınızda o kişinin alanına bakıp bir uzmanın takipçi sayısına aldanmadan çalışmanız gerekiyor. Sadece birkaç günlük çevrimiçi eğitimden sonra psikolog gibi davranan insanlara dikkat etmemiz gerekiyor.
Yine, seçtiğiniz uzmanın web sitesinde önceden yazılmış yorumları okumak size  fikir verecek ve yardımcı olacaktır. Bir psikologla görüşürseniz, "Ben sizi mutlaka iyileştiririm veya bu seans sayısıyla çözüm buluruz" derse, bunun inandırıcılığını sorgulayın, çünkü psikoloji  hiçbir danışana son çare olarak yaklaşmaz. Şimdi  ücretsiz psikolojik destek nasıl alınır ona bakalım, ücretsiz psikolojik destek veren kurumlar nerededir?

Psikologlar Ücretsiz Nerelerde Çalışıyor?
Ücretsiz psikolojik yardım
alabileceğiniz birçok farklı  kurum var. Bu kurumların  başında devlet hastaneleri, Sağlıklı Yaşam Merkezleri, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri,  Psikoterapi Merkezleri (PTM), Psikolojik Danışmanlık Merkezleri (PDM), Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Hizmet Merkezleri, Aile Danışmanlık Merkezi, Çocuk Koruma Ruh Sağlığı Merkezi gelmektedir. kurumlardan bilgi alınız.

Devlet Hastanesinden Ücretsiz Psikolojik Destek Nasıl Alınır?
Psikoloji özel muayenehanelerde ve devlet hastanelerinde çalışmaktadır. Devlet hastanesinde çalışan psikoloğun kabulü ücretsizdir. Ama devlet hastanesinde psikologtan randevu almak biraz can sıkıcı olabilir.
İlk yaklaşımımız, MHRS sistemindeki bir psikiyatrist ile randevu alıp, bir uzman ve bir psikolog ile görüşmek istiyorum. Psikiyatrist sizi bir psikoloğa yönlendirecektir. Doğrudan psikolog randevusu almak için MHRS veya 182- Psikiyatrist randevusu >-Psikiyatrik muayene - Psikolog randevusu - seçeneklerini seçerek devlet hastanelerinden ücretsiz psikolojik destek alabilirsiniz.

Sağlıklı Hayat Merkezinden (SHM)'ten Ücretsiz Psikolojik Destek Nasıl Alınır?
Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin "Hastalığa değil sağlığa yatırım" anlayışıyla 75 ilde toplam 209 ofisi bulunuyor. Bu merkezler aynı zamanda “ruh sağlığı danışmanlığı, çocuk ve ergen sağlığı danışmanlığı, tütün ve madde bağımlılığı danışmanlığı” yapmakta ve birçok sağlık hizmeti vermektedir. Sağlık ve Yaşam Merkezi hizmetlerinden yararlanmak için doktorunuzdan talimat alabilirsiniz. Tütün ve uyuşturucu bağımlılığı danışmanlığı ile ilgilenenler, ücretsiz psikiyatri hizmeti için ALO 171'i arayabilir.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nden (TRSM)  nasıl ücretsiz psikolojik destek alabilirim? Ruh sağlığı sorunlarına (şizofreni ve psikiyatrik bozukluklar, şizoaffektif bozukluk, bipolar bozukluk) 2011 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan toplum psikiyatri merkezinde hizmet verilmektedir. devlet hastanelerine bağlı olarak hasta ailelerinin bakım ve eğitimi gibi faaliyetleri yürüten devlet kurumlarıdır.
TRSM: Ağır, tedavisi veya izlenmesi zor  ruhsal hastalıklar nedeniyle iş göremezlik nedeniyle toplumdan izole edilmiş hastaların rehabilite edilmesini amaçlar. Ülkemizde toplam 79 ilde TRSM merkezi bulunmaktadır. Uygun kronik psikiyatrik hastalık tanısı alan kişiler veya yakınları ruh sağlığı merkezlerine bizzat veya telefonla başvurabilirler.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ten (ŞÖNİM) Ücretsiz Psikolojik Destek Nasıl Alınır?
Şiddet izleme ve önleme merkezleri Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'na bağlıdır. Aile içi şiddet görmüş ya da aile içi şiddet riski taşıyan kişiler, bulundukları ildeki merkezi arayarak psikolojik destek konusunda bilgi alabilirler.

Belediyelerden Ücretsiz Psikolojik Destek Nasıl Alınır?
Birçok belediyenin kendi psikoloğu vardır. Tabii ki, tüm topluluk psikologları ücretsiz tedavi sunmaz. Ücretsiz tedavi hizmetleri genellikle büyük şehirlerde kurulan psikolojik danışma merkezlerinde verilmektedir (isimler değişebilir). Bölgenizde  psikolojik danışma için randevu aldığınızda ücretsiz psikolojik destek alabilirsiniz. Bazı büyük şehirlerde nasıl hizmet alacağınızı anlatırsanız daha iyi olur. 

İstanbul Capital Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden (PDM) Ücretsiz Psikolojik Destek Nasıl Alınır?
İstanbul Belediyesi iki tesiste ücretsiz psikolojik danışma hizmeti veriyor.
Psikolojik Danışmanlık Merkezleri (PDM): Kişilerin kişisel, sosyal, eğitimsel ve mesleki konularda kendilerini anlamalarını, var olan potansiyellerini geliştirmelerini ve becerilerini üst düzeyde kullanmalarını sağlayan önleyici ve koruyucu hizmetler sunan merkezlerdir.
Psikoterapi Merkezleri: Uzman psikoterapötik görüşme teknikleri ve çeşitli psikoterapötik yöntemlerle bireyleri tedavi etmek için terapötik hizmetler sunan merkezlerdir. Bu kurumlardan ücretsiz tıbbi destek almak istiyorsanız 153'ü aramanız gerekmektedir. İlk görüşmeden sonra  psikolog bir psikoterapi seansı planlar. Gerekirse sizi ücretsiz bir psikolojik test için bir psikoterapi merkezine gönderecektir.


Ücretsiz Psikolog Destek Hizmeti veren STK’lar
Fazlaca sivil toplum kuruluşları, özellikle bu zor ve güç dönemlerde ücretsiz psikolog destek hizmeti vermeye başladı. Şimdi sizlerle birlikte bu kuruluşlara bakalım.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM): Yetkin psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla bağımlılıgı bırakma süreçlerinde bağımlılara psikolojik ve sosyal destek sağlayan bir merkezdir. YEDAM, Türkiye'nin birçok şehrinde 70'in üzerinde merkeze sahiptir. YEDAM Yardım Hattı (115) aracılığıyla telefonla tavsiye alınabilir. Ücretsiz psikolojik danışmanlık ve grup psikolojik danışmanlık hizmetleri de mevcuttur.
Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi:  Haftada altı gün 10.00-18.00 saatleri arasında TPD izmir şubesini arayarak online görüşme aracılıgı ile psikolojik destek alabilirsiniz.
GonulluPsikolog.org: Gönüllü psikologların bulundugu bu siteden destek ve başvuru formu doldurarak ücrersiz psikolog desteği alabilirsiniz.
Kızılay: Ücretsiz psikolojik destek hizmeti veren kuruluşlardan biridir. Kızılayın yürüttügü Sağlık ve Psikososyal Destek Programı, bireylerin ruhsal ve fiziksel iyilik hallerini desteklemeyi, ruh sağlığı sorunlarını tedavi etmeyi ve toplum temelli sağlık müdahaleleri ile toplumun sağlık durumunu iyileştirmeyi amaçlıyor. Kızılaydan ücretsiz psikolog destek hizmeti almak için ALO168 i aramanız gerekmektedir.

Sarı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezinden Nasıl Ücretsiz Psikolog Desteği Nasıl Alınır?
Sarı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Türkiye'nin 6 ilinde, yurt dışında Azerbaycan ve Kıbrıs'ta hizmet veren en yetkin psikoterapi merkezidir. Psikoloji alanında hizmet veren ruh sağlığı profesyonellerine eğitim verdiğinden dolayı bu eğitimlerde süpervziyon çalışmaları doğrultusunda eğitime katılan katılımcılar öğrendiklerini uygulama şansı bulmak adına ücretsiz psikoloji destek hizmeti vermektedir.
Ayrıca Sarı Psikoloji'de çalışan ruh sağlığı uzmanları yıllık belli sayıda danışana ücretsiz hizmet sağlamaktadır.

Ücretsiz Online Psikolog / Ücretsiz Psikolog desteğine başvuru yapmak için formu doldurunuz. Formu doldurmak için
Tıklayınız.


Online Psikolog Ücretsiz
Online terapi ile yüz yüze terapi arasındaki tek fark mekandır. Yüz yüze terapide uygulanan destekleyici terapi yöntemleri veya bilişsel-davranışçı terapide ayrım yapılmaksızın online terapide  uygulanabilir. Bazı tesisler size ücretsiz çevrimiçi terapi sunabilir.
Sosyal İşler ve Aile Bakanlığı, psikolojik desteğe ihtiyacı olanlara ücretsiz online psikolojik destek sunmaktadır. Bu hizmet, illerin belediye birimleri tarafından sağlanmaktadır.
Psikoterapi halk arasında konuşma terapisi olarak da bilinir. Bu tedaviler yüz yüze veya ücretsiz online terapi şeklinde yapılabilir. Psikolojik olarak kendini iyi hissetmek isteyen kişilerin en popüler yöntemi ücretsiz online psikolojik hizmetlerdir.
Bir psikologdan destek almak, kişinin sorunlarını ve kendisini bulmasına ve bu sorunları çözmek için yardım almasına büyük ölçüde yardımcı olur.
Bu nedenle içinde bulunduğu durumu kabul eder. Sonra içsel değişimini fark etmeye başlar. Bu süreçteki birkaç seans, danışanların ihtiyaçlarına göre formüle edilir.


Ücretsiz Online Psikolog / Ücretsiz Psikolog desteğine başvuru yapmak için formu doldurunuz. Formu doldurmak için 
Tıklayınız.